Afval

Huisvuil
De bewoners van de Antoniushof kunnen gebruik maken van vier ondergrondse huisvuilcontainers voor het gewone afval. Voor groenafval en voor grofvuil gelden andere afvoerregels.

Twee huisvuilcontainers zijn gesitueerd aan de Gabriël Metsustraat en twee staan bij de Jan van Scorelstraat.

Iedere dinsdag worden onze huisvuilcontainers geleegd.

Zijn  deze vol? Plaats huisvuil dan niet naast de containers maar neem dit weer mee naar binnen.

Grofvuil
Grofvuil kan alleen aangeboden worden na het maken van een telefonische afspraak bij de gemeente. Houd hierbij rekening met een wachttijd van ongeveer 2 weken.

Vriendelijk verzoeken wij je om géén huisvuil, grofvuil, fietsen en meubels in hallen en gangen te plaatsen.

GFT afval
Groente-, fruit- en tuin-afval wordt in onze wijk op vrijdag opgehaald, maar daar is wel een aparte container voor vereist. Die kan worden aangevraagd bij de gemeente.

Grofvuil

Grofvuil mag niet bij het gewone huisvuil. U kunt grofvuil zelf brengen naar een afvalscheidingsstation of laten ophalen.

Grofvuil zelf wegbrengen

U kunt elke dag al uw afval brengen naar een afvalscheidingsstation. Dit is gratis. U kunt bij de afvalscheidingsstations ook gratis een aanhangwagen of een bakfiets lenen voor het wegbrengen van uw afval.

Kijk hoe Patrick van zijn rotzooi afkomt (video)

Grofvuil laten ophalen

U kunt uw grofvuil op afspraak laten ophalen. Het kan zijn dat de wachttijd iets langer is dan normaal. Dat komt door het grotere aanbod. Bekijk hieronder de voorwaarden en wat we wel en niet ophalen.

Voorwaarden grofvuil laten ophalen

  • zet grofvuil tussen 7.00 en 8.00 uur (in de ochtend) buiten op de dag van de afspraak.
  • zet uw grofvuil op de stoep naast de weg waar de vuilniswagen kan staan. Zet uw grofvuil niet op eigen terrein, niet tegen de gevel van uw huis of tegen een boom, niet achter een auto en ook niet direct naast/tussen (ondergrondse) containers.
  • het afval mag niet meer dan 1,5 kuub zijn (1,5 meter lang x 1 meter breed x 1 meter hoog). Dit geldt niet voor een matras of meubilair.

Maak een afspraak

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Doe dit vóór 14.00 uur via telefoonnummer 14 030 of via WhatsApp op 06 – 24 92 76 65.

Wat mag bij het grofvuil?

Elektrische apparaten

Grote elektrische apparaten zoals een koelkast of wasmachine brengt u zelf weg naar een afvalscheidingsstation. Koopt u een nieuw groot apparaat, zoals een koelkast of wasmachine? Dan kunt u bij de winkel uw oude apparaat gratis inleveren. Bespreek de voorwaarden met de winkelier waar u het apparaat koopt.

Kleine elektrische apparaten zoals een elektrische tandenborstel, waterkoker of koptelefoon brengt u naar een e-waste inleverpunt. Deze vindt u bijvoorbeeld bij grotere elektronicawinkels. U kunt uw apparaat daar inleveren zonder dat u daar een nieuw apparaat koopt.

Afvalcontainer huren

We verhuren kluscontainers aan bedrijven. U kunt ook big bags bij ons kopen. Bekijk de mogelijkheden voor het huren van een afvalcontainer of kopen van big bags.