Nieuw hekwerk om het Antoniushof

14 december 2021

Onderhoud monumentaal hekwerk eindelijk van start

In juni 2020 stelde de SP mondelinge vragen aan wethouder Diepeveen over de erbarmelijke staat van het hekwerk aan het monumentale complex Antoniushof. Vorige week bereikte ons het goede nieuws via de bewonerscommissie: het onderhoud is eindelijk van start!

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Na meer dan anderhalf jaar lang wethouder Diepeveen aan zijn jasje te hebben getrokken is de renovatie van het monumentale hekwerk rondom het Antoniushof in Utrecht-Oost eindelijk gestart. De bewonerscommissie vroeg al jaren om onderhoud aan het in deplorabele staat verkerende hekwerk rondom het complex, maar werd daarbij door allerlei gemeentelijke afdelingen telkens weer doorverwezen. Dat terwijl de tuin en het hekwerk in eigendom zijn van de Gemeente.

In juni 2020 heeft de SP de bewonerscommissie een handje geholpen door mondelinge vragen te stellen in de raad over de staat van het hekwerk. Daarop zei de wethouder toe dat “er komende week al een inspectie komt, dat gevaarlijke situaties meteen worden aangepakt en dat er binnenkort onderhoud wordt gepleegd.”

Fractievoorzitter Tim Schipper: “Dat ‘binnenkort’ een relatief begrip is in de Gemeente Utrecht, dat weten we al langer. Desondanks is het eindelijk goed nieuws voor de bewoners van het Antoniushof.” De bewonerscommissie heeft aangegeven de oplevering van het gerestaureerde hek in de lente van 2022 misschien wel op feestelijke wijze te willen vieren. “Mocht het zover komen, dan zijn wij van de partij!” aldus Tim. 

Zie hieronder het hekwerk in oude en nieuwe staat.